tisdag 17 augusti 2010

Min Matstrategi

Matmässigt är jag nöjd med sommaren so far.

Jag har emellanåt släppt mig fri och låtit mig äta, men som oftast halat in mig igen till den kost som jag mår bäst av - den kolhydratrestriktiva.

Det har resulterat i ett plus kilo per i söndags, idag är det borta och lite till faktiskt.

Varför mat?
Mina funderingar kring ätandet är större än vad jag stoppar i mig. Det handlar mycket mer om varför stoppar jag i mig och hur mycket stoppar jag egentligen i mig?

Kan med gott samvete säga att av årets 365 dagar så syndar jag (äter totalt onyttigt och helt fel) max 65 dagar. De andra äter jag bra mat, men alldeles för mycket. För mat är ju så gott. Å jag mår inte bra av det, varken fysiskt eller psykiskt. Något stänger liksom av hos mig och jag blir både "numb" (hittar inte ordet på svenska) och apatisk. Ingen skön känsla.

Mitt bästa jag är när jag är liiiite hungrig. Ögonen är pigga och jag är alert och vaken. Med liiiite hungrig menar jag inte något som ger knorr i magen eller salivavsöndring - utan mer lätt i magen och nyfiken. Nyfiken på livet och hungrig på det samma. Inte på det som finns på tallriken i högar.

4 år
I fyra år har jag hållt på och som mest har jag vägt 20 kg mer än vad jag gör idag. 20 kg. Prövade att lyfta en av våra resväskor som vägde 18 kg - shit vad tung. Stackars mina knän och vrister. Jag kommer ihåg att jag hade ont i fötterna på morgonen - hållfötterna gnällde.

Normalviktig
Jag vill gå ner 5-8 kg till, då är jag normalviktig. Precis på gränsen till överviktig - om man ska gå på BMI. Jag söker inte att ligga varken i den nedre gränsen eller i mitten av "normalviktig" - utan vill hitta min idealvikt, som är väl på gränsen till överviktig tror jag. Är egentligen ganska nöjd med hur jag ser ut idag, men tycker att det är lite för mycket av mig - särskilt runt bröst och rumpa. En viktnedgång på några kilon till och regelbunden träning borde vara svaret, eller hur?

Itrim

Har återtagit kontakten med Itrim. Det var där jag började för 4 år sedan och gick ner 10 kg, hade gått ner en 5 kg innan. De 10 kg gick jag ner på restriktiv diet (soppor i 3 veckor), tänkte nog inte köra så hårt, utan byter ut några av mina mål med soppa eller energibar.

De har utökat sitt sortiment och idag finns det både maträtter, soppor, gröt, shakear, måltidsbar och energibar (mellis). Jag byter ut ett av målen med något av de olika alternativen och lägger till några mellanmål i form av soppa eller bar. Tror på det. Känns väldigt skönt att ha gjort upp en strategi.

Träningen?
Jag har sedan min bukoperation provat olika träningsformer och har tyvärr inte hittat någon rätt variant, då min buk svullnar och tappar känsel (otrevlig känsla) när jag tar i.

Cirkelträningen på itrim tror jag dock på. Jag kan själv reglera hur hårt jag vill ta i och den avlastar magen när det inte är tänkt att magen ska jobba.

Jag har fått två prova-på-veckor och ska iväg och träna ikväll - det bästa av allt är att Magnus och hänger på.
Äntligen har han bestämt sig för att lägga tid på sig själv och sitt mående.

Ja så ser strategin ut för mig. Tror på den. Tror på den stenhårt. Känns bra. Nu kör vi!

6 kommentarer:

 1. 1) Ja, Holmhällar ändrar man inte på i första taget!
  2) Funderar också på itrim...
  3) Flipflops och hålfötter känns inte som någon kul kombo - är det det?
  4) Luv ♥

  SvaraRadera
 2. @anni: jodå hålfötterna gnäller inte :) Linneas läkare anser att hon inte ska ha några ilägg utan ha på sig de skor hon anser vara sköna... just hennes flip-flops är URSKÖNA - sulan är lite tjockare och har skön svikt... mm jag kan fortsätta länga om flipparna förträffligheter! :)

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa. Du inspirerar mig till att ta nya tag. Blir kanske ingen träning för det är så tråkigt men maten ska jag ta tag i igen. Från augusti i fjol och fram till i våras gick jag ner 13 kilo sen har det stått still. Minus sju till önskar jag mig.Skippar också kolhydrater så långt det går och det ger resultat om man är fokuserad. Nu ska jag fokusera igen. Tack :)

  SvaraRadera
 4. Fick du din bukoperation betalt eller bekostade du den själv?

  Du ser helt fantastisk ut på bilden! Brun, snygg och vacker!

  SvaraRadera
 5. @ann: tack f dina rader. Kul om vi kan hitta energin till att gå i mål! Bra jobbat hittills och lycka till med din nystart! Nu kör vi!
  @sus: jag hade nog kunnat få det betalt när det begav sig alltså strax efter sista snittet. Men kände inte till att det gick att göra. När jag väl fått nys om det hade jag inte lust att vänta utan jag betalade själv.

  SvaraRadera
 6. @sus: å jag glömde säga tack f komplimang å tack f dina goa rader!!!

  SvaraRadera

Välkommen hit! En rad från dig betyder oerhört mycket för mig. TACK!