fredag 10 september 2010

All is well

Har pratat med mamma. Inget tyder på att det är något som stavas canser. En fläck vid lungan kan vara ett ärr eller lite slem. Alla värden var toppen. Alla organ friska. Mamma frisk, fräsch och lite rund - ett gott hälsotecken. Hon ska fortsätta ta hand om sin astma. Å får fortsätta i livet som det är tänkt. Länge.
För att stilla hennes oro, ska man skiktröntga för att verkligen SE att det är ett ärr eller slem. Eller kanske till och med borta eller har minskat.
Hon är lugn.
Jag är lättad.

Skönt nu kan jag jobba på.

Dom

Ingen anmärkning fick huset vid besiktning ( i princip ) - ett "litet byggfel" ska åtgärdas - men går att åtgärda och därför ingen stor sak... annars ingenting att anmärka... puh! andas ut. så jäkla skönt...

Nu är det "bara en liten visning och försäljning som står på tur" - hålla andan igen.

Min lilla mamma är iväg och får sin dom just nu. Jag håller alla tummarna och håller andan med hopp om att det är goda besked hos läkaren.

torsdag 9 september 2010

Snurrig

Misstänker att känslan "de e mycke nu" kommer att infinna sig många ggr framöver.
Försöker ta en sak i taget. Tänka linjärt. Vilket inte är min starkaste sida i press. Hoppar gärna i alla tunnor -i alla fall mentalt.

Det är en del att stå i närmsta månaden. Dels det lilla "få huset sålt", därefter projektet stor-rens. Skulle väl uppskatta att vi kan ta med 1/10 av våra lösa tillhörigheter. 10%. Eller ännu mindre. Frågan "ska vi hyra container eller ordna garageförsäljning. Å hur skulle det gå till i tid? När vill de nya in i huset? När ska vi in i vårt? Ska vi resa väggar själva? Med 4 m i takhöjd lönns det som ett svindlande projekt. Hur ska vi orka tänka. Fatta beslut. Sortera. Jobba. Träna. Äta rätt

Ojsan. Nu var jag visst inte så linjär!
Får se:
Dagens punkt är: Målaren ska komma hit å bättra på trappan som fick lite stryk vid badrumsrenoveringen i somras.
Å
Jag åker till jobbet å gör vad jag är bra på.

Ps. Matmässigt funkar allt fint. Träningen hinner vi inte med. Kanske ikväll.

Skickat från min iPhone.

onsdag 8 september 2010

Huset fotat

Nu rullar det på.
Oj. Vad har vi gett oss in på?
Lite youghurt till lunch får lugna nerverna som ligger utanpå. :)

Solen skiner. Vi kunde inte ha bett om en finare dag.

Nu dax för lite jobb kanske.

tisdag 7 september 2010

Mäta

Nu bär det av till lägenheten. Projekt mätning.

Lån beviljat.
Imorgon fotograferas vårt hus.


Nu går det fort framåt

måndag 6 september 2010

Med fötterna i gungan

Ja ni.
Nu har vi hoppat ( som Cat kommenterade i tidigare inlägg).
Med båda fötterna.
Shit vad det har gungat. Å gungar nog lite fortfarande. För det handlar om att hitta den inre tryggheten. Å den har jag, i mångt o mycket, men när det häller det här så reagerar min kropp som att nu blir vi uppätna. Stresspåslag till tusen. Ingen matlust (tills Magnus kom hem med thai igår) då åt jag med stor aptit. Mkt salt i maten.
Mitt fina veckominus försvann. Jag väger mig imorgon igen. :)

Så snart vi fått sålt vårt hus kommer jag andas ut.
Min sambo behöver säga "det ordnar sig" flera ggr om dagen.
Klappa lite.

Dagsläget för modiga Maria? Gungigt. Men lyckligt. :)

Skickat från min iPhone.

söndag 5 september 2010

Det här har blivit vårt!

Vi har äntligen kommit till skott. I över ett år har vi velat kring vårt boende. Vi har tittat på nya objekt men alltid kommit hem och insett att "nej vi har det så bra där vi bor", så går det en liten stund och så börjar vi (läs oftast jag) irritera mig över restider, pendingsavstånd, det "lilla livet i huset" osv. Magnus irriterar sig över att vi inte orkar ta hand om vårt fina hus och trädgård. Att vi inte finner det nöjsamt att påta i trädgården. Nej det gör vi inte.
Visst vi kan ta in en trädgårdsmästare som hjälper oss, men det är ju inte det som är meningen... då kan kostymen krympa lite och vi väljer en annan väg.

När vi första gången kom i kontakt med detta spännande projekt, föll vi pladask! Hit ville vi.
Lumafabriken vid vattnet i Sjöstaden skulle inredas!!!

Men vi var lite rädda för prisbilden och sedan tänkte vi mycket kring hur många kvadratmetrar vi egentligen behöver och hur de ska vara disponerade. Men vi kom tillbaka gång på gång och kunde inte släppa taget.

Så i fredags skrev vi kontrakt. I veckan ska vi fixa med banken (håll tummarna) och hitta en mäklare som kan hjälpa oss med försäljningen av vårt fina hus.
Oj vad jag har gråtit i helgen, gått och klappat på alla fina hörnor vi har, njutit av solen (som kommer finnas även i vårt nya boende...), mitt hjärta har slitits itu när jag tittat på allt fint som magnus gjort i huset - hela huset är helt omgjort under de 6 åren vi har bott här - senast var det badrummet - eller egentligen kyl och frysen (upps nu pratar jag om den igen..) men den har vi blivit förälskade i kan jag berätta och dess förinnan var det jaccuzzin, hallen, trapphuset, allrummet, sovrummet, lilla toan, barnens rum, köket, tvättstugan, tvrummet, matsalen och vardagsrummet... ja och sedan terassera en tråkig slänt och bygga upp en skön plats att filosofera i tillsammans med alla fruktträd och vindruvor som hänger i klasar, eller alla trädäck, eller min ateljé, omklädningsrummet vi byggde upp till barnen när de tränade fotboll.... ja listan kan nog fortsätta ett tag till...
Men allt fint, kan bli för mycket.
Nu tar vi ett nytt kliv.
Tillsammans.
I betydligt mindre kostym.
Å det ska bli riktigt roligt!
Förändring är alltid kul sa tjejerna ikväll! Sin mors döttrar med andra ord :)

Vårt nya boende är tiptop. Men behöver få några nya väggar till tjejernas rum - idag är det ett jättestort rum som ska bli två sovrum och ett vardagsrum. Och lite beställning på sovloft har kommit - så sambon kommer få spika lite. Men bara lite. För sen ska vi ut och upptäcka Stockholm, Sjöstaden, strövområden i närområdet och allt annat.
Vi bodde i området under 2004 och har alltid velat tillbaka och tänk, det är vi nu.
Vi firar jul i Sjöstaden ! :)


Flytt

Så.
Köpt lägenhet.
Lite pirrig.
Flyttar nu i höst/vinter.
Blicken allt jämt lite orolig. Läskigt med förändring.
Fast jääääääääävliiiiiiiiigt kul!!!!!

Hammarby sjöstad here we come.

Skickat från min iPhone.