lördag 9 oktober 2010

Lördagens projekt!

Första ångestprojektet avklarat. Vinden är tömd. Sorterad i "ska med", "till salu" och "till tippen". Imorgon väntar nytt flyttprojekt. Alldeles strax gör vi lördag.

fredag 8 oktober 2010

En stund en guldstund

Fikapaus

Spontant avbrott av väninna i myskläder. Passar perfekt! Jag har inte kommit längre själv. Myskläder o dålig andedräkt. Tillsammans. En timme.
Sann vänskap.
Ska hålla munnen stängd när vi kramas tror jag bestämt.

Nu kommer hon!!

Fredag

Äntligen fredag.
Veckan har varit intensiv, hängig, tröttsam och full av intryck.
Idag har jag en arbetsdag fram till lunch och tänkte därefter logga ut och ägna mig åt lite återhämtning. Har blivit inbjuden till hem och villamässan idag. Ska nog hänga på. Behöver få ner axlarna och andas lite annat än alla "måsten".

Imorgon krockas det till kvällen. Alla ska/vill ut. Och vår yngsta tjej blir den som först kommer hem från den fest hon ska på. Känns olustigt. Inget kul att hon behöver gå in i ett tomt hus sent på kvällen. Vi är iväg på en efterlängtad middag som vi inte kan hoppa av. Så nu ska jag ta fram min diplomatiska sida (är ju våg) och försöka få någon av ungdomarna att förbarma sig över sin syster.

onsdag 6 oktober 2010

Jag lever!

En stund hos frisör och lite astmamediciner och livet börjar komma åter igen!

Ufo

Fick en återbudstid med kort varsel.
Varje gång jag sitter i den här stolen känner jag mig riktigt glåmig.
Nästa gång ska jag sminka mig hårt.

Blue Monday















Till salu

Nu säljer vi våra möbler.

Matsalsmöbeln är såld - vi blev nedringda. Till slut fick en lycklig kvinna från Ludvika matsalsgruppen.

En grupp som bjudit på många härliga middagar.

Vi trodde att vi skulle sitta där mycket mer i vardagen, men köket har varit favvisstället i huset, så matsalen har blivit lite mer av en "MATSAL" tillägnad bjudningar, större sällskap eller julpussel...

Eller som en kärleksfull hörna för Gudinnehelg. Läs mer Annis beskrivning av helgen. Eller, om du orkar, ett annat inlägg av Anni som fick mitt hjärta att brista och ögon att fyllas med tårar av tacksamhet - sann vänskapskärlek.
TACK för att jag har fått möta er vackra kvinnor! Vilken tur jag hade. TACKSAMHET. LAVV.
Vi kom dock på att vi har ett 45-årskalajs som ska hinnas med innan vi lämnar ifrån oss bordet och stolarna. Så ja - Dalkullan får vänta i några veckor innan vi kan släppa ifrån oss möbeln.
Sofforna är oxå tingade - där får vi lägga ut några madrasser som ersättare.

Lite lattjo.
Busigt.
I förorten.Vad ska vi ersätta dessa med? Jo det blir nya soffor i Howardstil (Mio) och till köket (enda stället vi kommer att äta och hänga vid på nya stället) har vi hittat ett maffigt bord som går att dra ut så att 18 personer får plats runt om.
Som minst blir det ett litet ovalt bord med plats för 6 personer.
Stolar?
Igår beställde vi TOLIX-stolar.
Att köpa ett hem i en fd. fabrik förpliktigar.
Lite ruffigt.
Lite skitigt sådär.

Sockerstinn, törstig och ostolt

Hinner med ett inlägg till innan jobbet ska ha sitt :)
Nu har det gått några veckor sedan vi satte ut huset till försäljning och började skissa för vårt framtida boende. Igår var liksom det sista när det gäller vårt hus - vår köpare var här med den besiktningsman som har besiktigat vårt hus - för att gå igenom det protokoll han hade. Inget att egentligen kommentera eller göra något åt (enl besiktningsmannen) så köparen verkar nöjd. Idag ska vi få ett "förklarar sig nöjd" -meddelande och handpenningen betalas ut och vi har på riktigt SÅLT huset. Håll tummarna för meddelandet. :)

Det är galet hur maten vacklar när det gungar för mycket i vårt lilla hem. Jag kan räkna på mina fingrar de dagar vi har planerat och lagat mat de sista tre veckorna - det är som att vi inte har överskott till en sådan "liten" sak - men när hungern slår till ja då är den helt plötsligt inte oviktig utan måste åtgärdas snabbt - med hämtmat - pizza, thai, kinesiskt, indiskt, spanskt osv... eller så äter vi ute på krogen. För att fira. :)

Varje kväll slinker det ner godis eller annat kolhydratstinnt.... *vad håller jag på med?*

Jag ursäktade vår dåliga mathållning till sonen (snart 18) som log och sa - "jag klagar inte". Idag kommer tjejerna till oss och nu känns det som om vi får rycka upp oss, ta oss i kragen och planera middagar, mat och inköp igen.
Vågen visar på plus 2 kg och det är jag väldigt nöjd med. Hade det varit för några år sedan hade plusset varit mycket mer. Det verkar som om kroppen har sansat sig i berg-och-dalbaneåkandet utan är mer restriktiv med att lägga på sig (och ibland gå ner det samma dess värre).
I förrgår kväll var jag törstig när jag gick och la mig. Men det var kallt och jag ville inte lämna den gosiga sängen. Tänkte " jag dricker imorgon när jag vaknar". Hela gårdagen gick till att dricka kaffe, middagen till att ta ett glas öl..... bara vätsedrivande....igår kväll (24 timmar efter jag hade känt törst) drack jag... Skärpning. Jag menar verkligen SKÄRPNING!!! Det är inte klokt hur jag missköter min stackars kropp. Nu ser jag att jag åter igen har en kaffemugg framför mig, så fort jag skickat detta inlägg ska jag ner och hälla upp en tillbringare med vatten - som ska drickas upp.


Innan klockan är 14 ska jag ha gjort en matlista för de närmsta dagarna.


Skrev jag STOLT i förra inlägget? Ja, nu sitter jag med rak rygg och ska återta mitt mat-liv, för när jag är där i kontrollen och fokusets land - ja då mår jag toppen och känner mig STOLT som en fjällskivling.

Stolt


Föregående inlägg vill jag gärna kommentera.

Dessa vackra blommor stod stolta och vackra i morgonskenet på Norra Bantorget.


Strax intill hungerstrejkar en man som har blivit illa behandlad av sin arbetsgivare - han har påpekat hur de gamla har vanvårdats på hemmet där de bodde. Det var inte ok.

Blev utmobbad. Trakasserad. Ombedd att sluta. Gick. Hungerstrejkade. Hamnade i tv. Fick komma tillbaka -- till ett NYTT HELVETE.

Sedan 1 september tältar han utanför LO-borgen. Det har gått en månad.


En stolt man.

Som inte tillåter att bli trampad på.

Som står upp för de gamla och svaga.


Stolt.


Liksom blomman som lyste upp min morgon.

Stolt.

Färgstark och grann.


Stolt är vackert.

Ryggen är sträckt.

Hakan lite framskjuten och blicken - ja den är klar och energifull.



Ordlös onsdag: HÖST

Andra bidrag hittar du här: Ordlös onsdag