fredag 1 oktober 2010

Från min sambo till ....

Läser i en av mina nära vänners blogg om när livet behöver få ta tid, tid att tänka om och kanske tid för att prioritera annorlunda.

De här raderna fick jag av min älsklingssambo när jag hade brakat och var som en förvirrad, svag men ändå uppsnurrad stresskanin med ingen framtidstro.


Det vara för fem år sedan och då hade jag inte kunnat dela med mig av texten. Den var för nära och för viktig och känslig för mig. Idag, när jag är frisk, sitter den uppsatt framför mig vid min dator - att läsa när jag behöver. För visst finns det dagar när det är svårt att se ljuset i tunneln, att alltid tänka klart och känna frid. Dagar när ångesten pockar på.


Idag vill jag gärna dela med mig av den. Särskilt till F och gärna till dig oxå - om du vill.


Du kan:

få mig att känna mig älskad

ge dina barn stöd, kärlek, trygghet, entusiasm och mod

lösa dina arbetsuppgifter med glädje, nyfikenhet, skicklighet och finess

ta hand om dig själv, vårda, vila och återhämta

glädja dina vänner med din underbara personlighet


Men ...

Allt tar tid

Allt kan inte ske på en gång

Allt hinns med ty livet är långt


Så:

Låt dig inte stressas och oroas

Se inte minskad förmåga som nederlag utan som nödvändigt för att

komma igång på en frisk grund

Jämför inte med tidigare prestatinonsnivå för även

om den innehåll glädjeämnen så gjorde den dig sjuk

Ge dig själv tid att ta en sak i taget

Låt dig inte tvingas av "måsten" som inte finns och finns

det alltid för många "måsten" så ska något bort


Du ska

älska dig själv för den du är för du är underbar

göra en sak för dig själv varje dag

tro på dig själv och din förmåga men göra det mot realistiska och sunda målsedan följer rader som är från Magnus till mig som jag väljer att behålla för mig själv, bland annat varför han skriver du ska... kan verka hårt - men det finns ingen annan väg i den frågan.


Visst är han underbar?

å så rätt på det.

Möjligheter

Fredag. Hemmadag.
På agendan: jobba och landa.

Efter några hektiska veckor med stora beslut hemmavid och tuffa uppdrag på jobbet har jag äntligen kommit till punkten - dra mig undan och hinna ikapp och bli kreativ. Jag ska hålla kurs. Om två veckor. En kurs på tre dagar. 3*7=21 timmar. Behövs en hel del tankerundor för det. Å det görs bäst hemma, även om det finns saker som distraherar även här - såsom ni, mina goa vänner. Men angenäm distaktion och just idag, nödvändig. Skönt att bli uppdaterad hur ni har det.

På jobbet är det dock ändå svårast att koncentrera sig. Om mina goa kollegor är där. Det är ju så kul när vi landar på kontoret samtidigt - det finns så mycket som vi behöver prata om och prata av oss om.

Att jag sedan är tekniskt ansvarig (och får ta emot allt om det som inte funkar - inte så kul uppgift, men någon måste ha den) och även jobbar med vårt lilla företags marknadsföring - finns alltid saker att prata om kring det - ja då är det kört att få arbetsro för planering på kontoret.
Tack gode gud för tekniken - att det går att jobba hemma. Inte alltid, men ibland.

Idag och på onsdag nästa vecka har jag räknat med hemmet som arbetsplats.

På nya stället kommer arbetsplatsen vara köksbordet. Kräver en annan planering - är det någon hemma mer än jag? Hur mycket kan jag sprida ut mig? Kan jag lämna som det ser ut nu?

Inser att vi kommer att behöva pröva och finslipa rutinerna i hemmet i det nya där vi inte har några rum att egentligen dra oss undan i, annat än i sovrummet. Sovrummen är små och ger inte möjlighet till några arbetsytor. Gillar inte heller att blanda papper, datorer och säng och kärleksliv. Var sak har sin tid och plats.

Därför behöver köksbordet vara stort, kanske inte alltid, men måste GÖRAS stort ibland. Har hittat drömbordet på Zandvoort. Till vardag är det ett ovalt bord med plats för 6-8 personer och utdraget plats för 16-18! Perfekt. För vi vill ha många hos oss runt bordet. Många vänner och gärna ungdomarnas kompisar.

Shit, det ska bli så kul att flytta. Vilka möjligheter vi har framför oss. Flytta till civilisationen :)

Min nuvarande anteckningsbok (förbrukar några stycken per termin) har en skön devis på framsidan:
" I think the world really boils down to 2 types of PEOPLE - those who see shapes in cloudformation and those who just see clouds"