lördag 25 september 2010

Rysare utan dess like

Jo men jag skrev ju att vårt hus såldes i torsdags kväll... Vi var ute och firade när vi fick besked om att "nu så" och vi kunde skåla i champagne med våra vänner Lotta o Magnus. Vi satt på Esperanto och intog en underbar avsmakningsmeny och fick riktigt hålla i oss för att inte brista ut i glädjetjut. Restaurangen var fin. Och alla pratade lite dämpat vuxet så där. Maten var fantastiskt god och dyr. Vi bjöd våra vänner och det kostade lika mycket som en månads matpengar... Men vad 1000. Sälja hus gör vi inte så ofta. Å vi hade ju fått 825.000 kr mer än vad vi räknat med.

Nästa dag på väg till jobbet insåg jag att den klänning jag hade på mig var alldeles för varm och oskön. Å vi skulle ju skriva kontrakt kl 15. Å då vill man ju känna sig fin...
In på hm och shoppa. Lie ångest över impulsköpet som både blev nya byxor blus o skor ( jag hade varma stövlar till råga på allt och under dagen fick vi 20 grader varmt..).
På väg f att handla lunch låter set i väskan. Jag har fått sms.

Budgivningen är igång igen!!! De som dragit sig ur hade kommit tillbaka. Jag trodde jag skulle få fnatt!!! Sp länge vi inte hade underskrivet kontrakt var ser öppet att fortsätta budge.

Så 240.000 kr senare var huset åter igen sålt... Köparen bad att få tidigarelägga kontraktskrivandet....
kl 14.

Nu är huset sålt till ett par som älskar vårt hus. Det värmer ännu mer än pengarna. Idag var föräldrarna till paret utanför och jag bjöd in dem f en liten visning. De var alla så glada.
Känns jätteskönt för mig o Magnus. De år av slit och de pengar vi lagt ut har vi fått tillbaka både i monetärt och i bekräftelse/uppskattning.

Nu strax ska vi ner till brollan och skåla i champagne. Precis som Nica.
Tummen upp!

Gäster

Frukost ute på altanen.
Kanske sista för säsongen?
Eller just det, för alltid??
Igår skrevs det kontrakt.
Det blev en rysare.
Återkommer om det.

fredag 24 september 2010

Sålt o jag tebax

Igår kväll kl 21.30 gick budgivningen äntligen i mål. Vårt hus är sålt.
Vi kan andas ut.
Börja leva "normalt" igen.

I vart fall styra livet i den riktning vi vill.
Mat
Träning
Sömn

Å lite
Rensning
Packning
Sortering

Bygga två sovrum
Ljudisolera mot sonens rum

Jag tror att hösten kommer att gå fort.

I am back. Jäkligt skönt.
Finns du här? Eller har du tröttnat? :)

måndag 20 september 2010

Framtidstro

Igår var vårt hus föremål för visning.
En visning på fyra timmar!
Förväntansfulla kom de första lite "i 12" och jag fick slänga mig ut på baksidan och gå till min bror och gömma mig.
Där satt vi i en timme och kollade på aktiviteten runt huset.
Tillströmningen var inte så stark som jag hade fantiserat om. Å andra sidan, 4 timmar är många minuter tillskillnad från 45-minuters visningar... så det skulle ju krävas många hundra för att åstadkomma den rusning som jag hade byggt upp i mitt huvud...

Men så blev klockan halv två å då kom det många och när klockan var tre fick vi meddelande fr mäklaren ..30 par... En timme senare landade siffran på 40 par.

Vi hade parkettplats och kunde spana på spekulanterna som var runt i trädgården och det värmde gott i mitt hjärta för alla såg så förväntansfulla o glada ut och stannade upp emot en timme för att verkligen känna in sig.

Jag vill att en barnfamilj med framtidstro, trädgårdsintresse och barn i åldern 3-6 år (så får kusinerna nya lekkamrater) vill ha huset. Gärna 2 familjer.... Gärna budgivning.

Är det att önska för mycket?