lördag 24 juli 2010

Hemma igen

Snabbt avslut på en skön vecka i Skåne gör att vi är tillbaka i stan igen. Skönt det oxå. På temat "borta bra men hemma bäst".

Har hunnit packa upp, rensa i gamla lådor, städat upp på gästtoan som har fungerat som ordinarie toalett åt åtminstone 5 personer under en längre tid (badrumsrenovering) samt tagit en drink med sambon. Nu luktar det mat, så jag säger " ha en skön kväll - det ska jag ha".

fredag 23 juli 2010

Naken

Havet o jag
Min sambo o jag
Ingen annan
Det blåser kraftigt
Själva
Härligt med nedkylning mot bar hud
Snor åt mig en stund nakenhet i havet
Härligt

Fredagen kan börja!

Snarkar

Liten stuga
Mannen sover
Snarkar
Mina flickor som båda är tonåringar har kurat ihop sig på sovloftet
De sover de oxå
Snarkningarna håller mig vaken
Inget jag inte står ut med
För de betyder trygghet, närhet (och att sambon ligger på rygg, har druckit vin och blivit rund om magen) och att jag är en del av en familj.
En modern familj.
En familj med plastpappor, plastfarföräldrar och en son sovandes i annat hus på ett tvättstugegolv.
En familj som älskar varandra trots att vi bara varit familj i sex år.
Men det märker vi inte av.
Ty startar man om så går det i ett rasande tempo.
För alla.
Vi vet att vi är rätt.
Därför lägger vi in en snabbväxel.
Men inte för snabbt. Vill ju njuta oxå.
Hinna med.
Halva livet gjort?
Ja då har vi minst 45 somrar kvar.
Med snark. Liten stuga och kreativa sovplatser.
God natt nu ska jag sova

Skickat från min iPhone.

torsdag 22 juli 2010

Sonen är med på tåget o imorgon på flyget

Att ha en nära nog 18åring kräver sin mor. Ibland är han borta både fysiskt men oxå mentalt. Vi har dock mobilkontakt och han vill gärna ha en lugn mor, så rapporter kommer med jämna mellanrum. Men när han drar sig undan och väljer att sova bort dagar el. inte vill vara med oss, ja då får jag bekräftat att sonen börjar bli vuxen.

Idag har han hängt med oss efter att han fick sova till två. Ja han var uppe efter hot vid 11 för att äta frulle men gick tebax till sängen igen. Vid två kom han upp efter ytterligare hot fr mig. La sig i solen och fick solsting. Nästan. Såpass mycket att havet o strandliv lockade.

Så nu blev vi fem av fem möjliga.

Imorgon lämnar han oss för att flyga hem till polarna. Och passa huset.

Så ikväll har vi varit ute o ätit gott. Mer om det senare.
Godnatt!

Klimatändring

Dagen började med Noréns kusin Dysterkvist på besök. Långpromenad på stranden med sambon och lite ljus på de mörka tankarna och det gråa gegg-vardagen, har gett nytt ljust liv och lite mer Spelevinkfamilj igen. Det är bra. Både dalar och toppar behövs.

Nu är vi alla 5 på stranden. Ja sonen har vaknat!

onsdag 21 juli 2010

Livet är gott

Hallon och glass. Mums.
En lugn kväll som bjuder på måla i målarbok, makrillfiske eller spela alfapet. Vad tror du jag gör?

4 av 5 på stranden

Den femte sover skönhetssömn. Vad snygg sonen kommer att bli!

måndag 19 juli 2010

Ännu en tonåring i huset

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Jo det är Linneas födelsedag!

Linnea har fyllt tonåring.

Visserligen i förra veckan, men idag kom tjejerna till oss och vi fick möjlighet att fira henne tillsammans med mina föräldrar.

En härlig kväll med mycket mat och fniss.

Fler bilder kommer senare.


Maten för kvällen blev: Först serverade vi ett stort fat med diverse GI-tillbehör; skinkor, ostar, sallad, tomat, nektariner och annat gott. Till det lite god olivolja och vinäger.


Därefter fick det bli kycklingfiléer fyllda med salami och färskost och till det en matig sallad, potatis till de som önskade och olika såser.

Efteråt beställde Linnea jordgubbstårta med marängbotten och grädde. Jättegott. Och inte så GI-igt... men Lill-fian fyller bara tonåring en gång, och det var idag.

På Indiska fyndade jag härliga dukar i olika mönster och färger idag, passar perfekt till våra tallrikar!
Riktigt somrigt.
Vi har även fyllt på med sommarpockets och lite dvd-serier, ifall vi får regn. Känns som en konstig och overklig tankte. Regn??? Vad är det??? Har vi inte sett sedan midsommarafton...

Nu är det dags att lägga mig, ha det så bra - vi hörs!Mys på tomten

Strax kalajs för vår blivande tonåring!

söndag 18 juli 2010

Middag för 3

Kött på grillen. Bearnaisesås och pommes bredvid. Tomat, lök och balsamicovinäger likaså. Sonen jublar. Jag åsso. Sambon ler väldigt nöjd.

Imorgon kommer tjejerna hit. Äntligen blir vi fulltaliga.

Färgsättning

Badrummet har fått vita väggar och svart golv, till det ville vi ha accent kraftigt turkos. Svårt att hitta. Färgen idag är mer av blaskig karaktär. Ljusturkos, ljusblå, ljusgrön, ljusrosa osv.
Här är mattan som vi hade sedan tidigare och det är den som har fått stå som förebild i färgval.

Fullkomligt älskar kraftigt turkost och fullkomligt skiter i att vi är ur tiden.
Vårt badrum har byggts av kärlek och funktion.
Nu fattas det en ljusramp och musikanläggning och en buddhafigur som ska skänka oss frid när vi är där - antingen för att bättra på make-upen, göra 2an eller för att ta ett bad i det lilla lilla badkarlet.
Ser fram emot när det är helt klart. Kul med renoveringar, men när de tar tre månader börjar det bli lite trögt. Även för oss 2.

Som en räkmacka fast utan macka

Jag lyxar till det.


Har för ont i höften för att kunna gå till affären och köpa lunch, tar det som finns i kylen och se där!!! --> sambon har köpt färska räkor och tillbehör för en skagen! Den var tänkt att fixa för fredagens middag, men vi måste ha glömt bort det. Vilken tur.

Så en liten skagen med kall färsk potatis (lågt GI) och en kvarts avokado blev det till lunch. Njuter av varje tugga. Räkans tuggmotstånd, sältan och klägg-känslan (alltid lika gott dagen efter...).


Planerar för en stor kopp kaffe efteråt med lite energi-bar.Sambon har vaknat och är pigg som en mört och har energi som ett duracell-kaninsfotbollslag. Har satt sig i bilen och åkt iväg för att införskaffa div. pinaler för att färdigställa en ljusramp till badrummet, spraya högtalare vita för stereon till samma rum (sambon älskar att tappa upp ett bad och lyssna på World-music) och tydligen ska han även måla en del av huset som sonen inte kom åt. Oj, vad "lite" extralångsovmorgon kan ge energi....

Jag glider som på en räkmacka fram, har det superbra, förutom värken... men den tar inte ner mitt humör inte... för 2010 års målbild är GLÄDJE KRAFT och MOD. Punkt slut.

Inte så busig, snarare bakis


om du frågar min man...
Igårkväll var vi hos en väninna som nyligen separerat och flyttat in på Bastugatan till en så fantastiskt mysig lägenhet, både hon och boendet och hennes nye man strålade i kapp. Sedan skålades det nog oxå i kapp. Jag höll mig lite på min vakt, men sambon han är inte den som är den...

Vi avslutade natten med att ta med oss ut lite vitt med sprite och gick till Gången, en mysig lite slingrande gång längs med bergskanten på söder som passerar Ivar Lo-parken med en helt fantastisk utsikt över gamla stan och city. Jag hällde turligt nog ut min dricka.

Idag ligger mannen i mörkt rum och jag mår toppen. Ska fixa lite frukost och läsa DN i lugn takt. I min ensamhet. Hihi.


Här är mitt fina hjärta som jag har fått av Anni - gnistrar otroligt vackert i dagsljuset. Tänker på dig varje gång jag går ut på däcket....