fredag 30 juli 2010

Stängt



... men jag kommer nog rapportera under tiden ....

Så till att vi ses igen här hemma -

HA DET GOTT!!!

Ta hand om dig och de dina och se till och njut av den sommar vi har kvar! :)

Vårt paradis

Imorgon bär det av. Till samma ställe som vi har varit på förrut. Till vårt paradis.
På Kreta.
3e gången vi åker dit.
Två år sedan sist.
Oj vad tiden går fort och oj vad lilltjejen har växt - just det hon har ju blivit tonåring sedan sist och jag har blivit långhårig :)

Vi åker till vårt hotell som vi hittade via tripadvisor.se - det låg högt på listan - lät för bra för att vara sant. Vi bokade in oss och hoppades att bilderna på hotellet skulle motsvara våra förväntningar något så när.
Vi hade tänkt oss vara där några nätter och sedan åka runt - men vi blev kära. Så otroligt kära i hotellet och de anställda och vill verkligen inte flytta på oss. Jag tror att vi flyttades runt i 4 el 5 olika rum under de 12 dagarna som vi var där. 2 dagar fick vi inte plats, utan fick åka iväg på ön... :) Längtade "hem" hela tiden.
Nu ska vi dit igen som sagt. Den här gången med barnen igen. Deras önskan att få uppleva paradiset. Vi tar med oss nära vänner oxå som är med första veckan, de har barn i samma ålder som våra äldsta, så jag misstänker att vi vuxna och vår minsta kommer få en del tid tillsammans.
Ungdomarna av den äldre kategorien kommer nog ha fullt upp med sitt.
Jag längtar till söndagmorgon när vi har vaknat, sätter på oss något lätt och går några steg till den öppna matsalen och får oss en liten härlig frukost från buffén, som inte är överdådig utan nogrannt utvald för att behaga hotellgästernas önskemål. Efter frukost tar vi vuxna en lång prommis till stora staden längs med havet och travar i sanden. Väl framme unnar vi oss en god kaffe och sedan bär det av hem (i taxi) för att väcka de övriga.
Vid 11 är vi på stranden och bara njuter. Hotellet står på stranden och allt är bara så underbart perfekt! :) Några sköna dopp i havet och kanske lite bodysurfing, däremellan solning och kaffe och lunch och mellis...
Det ska bli skönt att komma iväg. Har du hört det förrut?

Det spökar

Stereon i badrummet går igång och spelar radio kl. tidigt på morgonen. Ingen är uppe.... Vi fattar ingenting. Har vi ett spöke i huset som vill ha lite dunka-dunka även han på morgonen.....(jag menar räcker det inte med grannarna?)

Sambon kommer på att det finns en timerfunktion för stereon via fjärrkontrollen och förmodligen är den "på" där... det läskiga är att fjärrkontrollen är borta.... gone.... har inte setts till på väldigt länge och det har inte spelats morgonmusik förrän de sista två dagarna.... spooky eller hur?

Kraft, glädje och mod

Jag har sagt det förrut, å jag säger det igen!

Jag är trött!!!
Så in i märgen trött!!!
Det har varit en crazy sommar med långa långa kvällar och tidiga tidiga morgnar.
Har det inte varit hantverkare så är det grannar som "skojar" till det redan vid 7 på morgonen, vardag som helgdag.

Idag var det någon som skulle hämta grannbarnet vid halvåtta och kom med värsta tung-gung-bas-rocken i bilen. Duff-duff-duff-dung-dung-dunk-dunk-of-of-of-of... ja du kanske kan tänka dig hur det lät.

Som en zombie går jag upp. Jag kan inte somna om. Får i mig lite frukost. Förstår inte hur jag ska orka med dagen.
Då, då ropar ateljén och lovar kraft.

Ut till ateljén och till mina återfunna pärlor.
Många armband senare och jag känner glädje och lung.

Ateljén har varit min bästa kompis när jag som bäst behövde den - hade några år när min själ var helt trött och jag var utbränd. Bara där kunde jag känna lugn och tillförsikt.
Nu när jag är stark och frisk har jag inte riktigt hittat tillbaka, men nu nu känner jag att jag måste ge ateljén plats i mitt liv, för där finner jag kraft, glädje och mod. De tre ledorden jag har för 2010.

Nu har jag knåpat ihop underbara armband att ta med till solen. Armband som ska pryda min handled och påminna mig om att jag i höst har alla möjligheter och att mitt skapande för mig själv (inte bara professionellt) måste få ta plats. Det blir en utmaning, men nödvändig sådan.

torsdag 29 juli 2010

Min skänk och jag

Total förälskelse
Slog undan benen på både mig och sambon
Du stod bara där
och var så där fin som bara du kan vara
Formen
Färgen
Lådorna

Slog an en ton hos oss som kändes skön och du tog oss med storm.
Du var sist kvar - skulle utgå
Du fick följa med hem

Ett kök som skulle anpassas efter dig
Förälskelsen hade fått oss att glömma hur vårt kök egentligen såg ut
Hårt slag när vi insåg att du inte skulle få plats i köket

Nu står du i matsalen
och är fylld med
Ljus
Servetter
Ljusstakar


Uppepå har orkidéerna kommit att trivas
Ni är fina ihop
Du är fin

Hos oss
Alltid med oss

Tack Bruka för att ni designade en sån häftlig möbel!

Trött och sliten semesterfirare

Lite semesterpanik.

Räknar dagar.


Sover dåligt.

Känner att det var länge sedan jag kände mig avslappnad fullt ut.

Mycket att ta hand om har vi haft - göra slutfix i huset, handla, göra listor och pricka av... ja du vet allt sånt som är skönt att göra i stunden - men som sedan kommer upp som en liten... vad har jag gjort den här veckan?

Inget att skriva hem om typ.

Eller vad sägs om att ägna en hel dag åt att värma upp alla ljusstakar i huset för att få bort gammalt stearin (=alla stakarna ser ut som nya)

Ägna tre halvdagar åt shopping
Städa min ateljé och ta fram alla pärlor igen (1 dag)
Rensa och städa i huset (totalt 1,5 dag)

Lägg till lite bjudningar på det och nattsuddande son och lite för varmt sovrum trots vidöppna fönster som gör att vi blir väckta av morgonpigg granne som envisas med att lasta på en racerbåt varje morgon på ett släp kl. 7.... eller hantverkare som kommer in i huset vid samma tid...

ja det ska bli skönt med lite semester på annan ort

onsdag 28 juli 2010

Kläd- och matvånda


Semstervecka två är i full blom.

Här shoppas det för fulla muggar.

Oj vad vi har fyndat!
Fyller på inför resan till solen som äger rum alldeles snart.


Jag hittade 4 tunikor i olika modeller och färger och mönster och blev djupt förälskad i dem alla. En var jättebillig de andra betydligt dyrare, men min älskling till man, kom på att om man tog ett genomsnittspris på alla 4 så blev de ju inte så dyra.... gullig man jag har.


Skor var annars det vi var ute efter.

Jäklar vad mycket fula skor det finns - döttrarna håller inte med - för nitar är snyggt. Men där har jag blivit gammal, jag tror inte att du kommer hitta några nitade skor i min skohylla någonsin....


Yngsta dottern har tyvärr en plattfot (hennes hålfot är utplånad), vilket gör att ena foten är en storlek större än den andra och den "lilla" foten är en 41:a, då förstår du vad hon behöver för den större.... ibland kan en 41 gå bra (vet inte hur hon knycklar ihop tårna då iofs).. gata upp och gata ner letade vi... inte nog med att det är svårt med storlekar - sedan är fröken kräsen oxå... Till slut hittade vi ett par jättefina mockaballerina med lite detaljer på för det facila priset av 1800 kr.... fattar ni hur desperat jag var???? men nu har hon iaf ett par skor att ha på fötterna och de verkar jättesköna.. den glädjen hon visade när hon satte på sig dem - ja då är skon värd varenda krona.


Vi hade fått i uppdrag av sonen att köpa lite på rean - sambon hade ju fyndat så schysst för någon vecka sedan - men ack vad utplockat det var! Vi hittade dock både jacka, chinos, mocka-mockasiner och lite skjortor och tröjor. Sonen kom hem som hastigast, han har inte mycket tid att lägga på det här hushållet just nu - bunkrar kompistid inför resan som stundar - och provade allt och var super-dupernöjd även han! Han har sommarjobbat i tre veckor och ville lägga en del av det han tjänat på att "lyfta sin garderob lite" (tror att det figurerar en liten donna i pereferin...).


Till lunch åt vi kina och jag syndade med lite ris för att bli mätt och konsekvensen av det är att mitt blodsocker har gått upp och ner och jag somnade på soffan och vaknade jättehungrig och tryckte i mig en dubbelmacka med ost!!! jättegott!!! och Magnus vaknade oxå en stund senare och åkte och köpte indiskt.... nu har tjejerna varit nere i affären och köpt snacks... tror jag åker dit idag. Har ingen ork att inte ta - utan tänker äta. Tror jag.


Imorgon kommer det över lite vänner på tapas och på fredag ska vi packa för på lördag lyfter vi!! Härligt värre.

Så här glad är minstingen om man släpper ut henne på en strand i solnedgången och tar fram digitalkameran!

tisdag 27 juli 2010

Tack min älskade vän

Å vad det värmde! Du är go. Tack för att du finns. Å tack gode Gud för att jag träffade dig.

Trött hjälte

I eftermiddag bar det av till Sickla. Vi behövde införskaffa lite inför stundande resa.

Många turer hit o dit o in o ut blev vi alla jättetrötta. Jag gick med "vinst" dvs hittade mest kläder och nagellack. Lägger in bilder senare.

Nu hemma. Luften lättar upp lite liksom min huvudvärk som varit med hela dagen sedan jag vaknade.

Här är min älskling - zzzzzzzzzzzzzzz
Mysigt.

Frullerulle

På fatet: halv tomat, kokt ägg, lite sill och några ostskivor.
Kaffe så klart!

måndag 26 juli 2010

Middag

Köttasås med pasta.
Eller för mig: köttasås med finskuren isbergssallad.

Passa på

Nu är solen framme. Fram med rose'n!

Skickat från min iPhone.

7 år

Idag fyller en mkt speciell liten tjej år. Vi ser fram emot den dag då vi får fira dagen med dig. Lilla S!

Oj

Vaknade med ett ryck. Någon är i huset!!
Städerskan överraskade oss big time. Sagt o gjort.
Iväg för frulle.
Hotell J får duga :)
Burr i morgonkylan.

söndag 25 juli 2010

Eget

Min egen säng
Mina egna lakan
Vårt nya badrum
Mitt schampoo o balsam
Min hudkräm

Skönt att vara hemma i vårt hus.

Har sovit gott, duschat, filat fosingarna, smort in mig och ska nu gå ner till vårt mysiga kök och inta en kolhydratlåg frukost.

Söndagstidningen väntar, liksom sambon.

Mmm det är gott att leva!