söndag 5 september 2010

Det här har blivit vårt!

Vi har äntligen kommit till skott. I över ett år har vi velat kring vårt boende. Vi har tittat på nya objekt men alltid kommit hem och insett att "nej vi har det så bra där vi bor", så går det en liten stund och så börjar vi (läs oftast jag) irritera mig över restider, pendingsavstånd, det "lilla livet i huset" osv. Magnus irriterar sig över att vi inte orkar ta hand om vårt fina hus och trädgård. Att vi inte finner det nöjsamt att påta i trädgården. Nej det gör vi inte.
Visst vi kan ta in en trädgårdsmästare som hjälper oss, men det är ju inte det som är meningen... då kan kostymen krympa lite och vi väljer en annan väg.

När vi första gången kom i kontakt med detta spännande projekt, föll vi pladask! Hit ville vi.
Lumafabriken vid vattnet i Sjöstaden skulle inredas!!!

Men vi var lite rädda för prisbilden och sedan tänkte vi mycket kring hur många kvadratmetrar vi egentligen behöver och hur de ska vara disponerade. Men vi kom tillbaka gång på gång och kunde inte släppa taget.

Så i fredags skrev vi kontrakt. I veckan ska vi fixa med banken (håll tummarna) och hitta en mäklare som kan hjälpa oss med försäljningen av vårt fina hus.
Oj vad jag har gråtit i helgen, gått och klappat på alla fina hörnor vi har, njutit av solen (som kommer finnas även i vårt nya boende...), mitt hjärta har slitits itu när jag tittat på allt fint som magnus gjort i huset - hela huset är helt omgjort under de 6 åren vi har bott här - senast var det badrummet - eller egentligen kyl och frysen (upps nu pratar jag om den igen..) men den har vi blivit förälskade i kan jag berätta och dess förinnan var det jaccuzzin, hallen, trapphuset, allrummet, sovrummet, lilla toan, barnens rum, köket, tvättstugan, tvrummet, matsalen och vardagsrummet... ja och sedan terassera en tråkig slänt och bygga upp en skön plats att filosofera i tillsammans med alla fruktträd och vindruvor som hänger i klasar, eller alla trädäck, eller min ateljé, omklädningsrummet vi byggde upp till barnen när de tränade fotboll.... ja listan kan nog fortsätta ett tag till...
Men allt fint, kan bli för mycket.
Nu tar vi ett nytt kliv.
Tillsammans.
I betydligt mindre kostym.
Å det ska bli riktigt roligt!
Förändring är alltid kul sa tjejerna ikväll! Sin mors döttrar med andra ord :)

Vårt nya boende är tiptop. Men behöver få några nya väggar till tjejernas rum - idag är det ett jättestort rum som ska bli två sovrum och ett vardagsrum. Och lite beställning på sovloft har kommit - så sambon kommer få spika lite. Men bara lite. För sen ska vi ut och upptäcka Stockholm, Sjöstaden, strövområden i närområdet och allt annat.
Vi bodde i området under 2004 och har alltid velat tillbaka och tänk, det är vi nu.
Vi firar jul i Sjöstaden ! :)


2 kommentarer:

  1. Suckar hänfört... så fint. Så spännande och vackert. SÅ härligt att ni vågade hoppa. Att ändå känna att tryggheten finns inombords. Ska bli kul att höra vidare om ert nya liv och boende. STORT GRATTIS :-)))))

    SvaraRadera
  2. Huvudsaken man gör det som känns rätt för en själv. Om Ni längtat tillbaka är det nog där Ni ska vara! Och där det finns hjärterum finns det stjärterum :)

    SvaraRadera

Välkommen hit! En rad från dig betyder oerhört mycket för mig. TACK!