torsdag 25 november 2010

Julångest

Vad är det som händer?
Är det 1 månad kvar till jul?
Vad 1000!

Här är det flytt som gäller, har ingen känsla för jul-feeling. Läser i bloggar att det bakas och förbereds för adventsfikor. Paniken stegrar sig. Herregud! Vad för människa är jag? Varför kan jag inte glädjas för vad som väntas?

Nej hellre snurrar det... hur ska vi fira? vilka ska vi fira med? ska vi vara hemma? åka? sol? nyår? har vi barnen? vad vill barnen? vad vill magnus? vad vill jag? ingen aning!

nej nu får jag ta en sak i taget.
1. bli frisk
2. samla kraft
3. sortera i huset
4. mentalt kraftsamla till tuffa uppdrag i nästa vecka
5. packa huset i slutet på veckan
6. packa upp i nya lägenheten
7. möblera upp och ta en vecka semester
8. leta fram julsakerna och pynta
9. handla pepparkakor, lussekatter och glögg
10. pusta ut och kanske få lite julstämning after all

1 kommentar:

  1. Äh, det blir jul hur man än gör och vilka förberedelser man än har. Vi har KM i gymnastik på lördag, lördagen därpå har åttaåringen terminens sista basketturnering, därefter diskomaskerad hos en klasskompis (har föreslagit att hon ska vara utklädd till basketspelare, så slipper vi vidare bekymmer med det), så ska jag på julbord med företagareföreningen. Helgen därpå har tolvåringen gymnastikuppvisning, kanske åker jag på att vara funktionär, det var ett tag sedan. Dagen efter fyller hon tretton. Därpå är det lucia för åttaåringen, enda gången hon får gå i tåget i sin skola. Så är det avslutningar här och där.
    Och ska maken förlåta sin svärmor ett uttalande tidigare i höstas? Kommer hon säga det där lilla ordet "förlåt"? Hur kommer min svärmor må?

    Ärligt talat, det där med julgardiner och jox struntar jag i. I stället njuter jag av att få bli bjuden på glöggfika hos folk vi bjudit tidigare under året. Man får vara smart ;-)

    SvaraRadera

Välkommen hit! En rad från dig betyder oerhört mycket för mig. TACK!