onsdag 6 oktober 2010

Sockerstinn, törstig och ostolt

Hinner med ett inlägg till innan jobbet ska ha sitt :)
Nu har det gått några veckor sedan vi satte ut huset till försäljning och började skissa för vårt framtida boende. Igår var liksom det sista när det gäller vårt hus - vår köpare var här med den besiktningsman som har besiktigat vårt hus - för att gå igenom det protokoll han hade. Inget att egentligen kommentera eller göra något åt (enl besiktningsmannen) så köparen verkar nöjd. Idag ska vi få ett "förklarar sig nöjd" -meddelande och handpenningen betalas ut och vi har på riktigt SÅLT huset. Håll tummarna för meddelandet. :)

Det är galet hur maten vacklar när det gungar för mycket i vårt lilla hem. Jag kan räkna på mina fingrar de dagar vi har planerat och lagat mat de sista tre veckorna - det är som att vi inte har överskott till en sådan "liten" sak - men när hungern slår till ja då är den helt plötsligt inte oviktig utan måste åtgärdas snabbt - med hämtmat - pizza, thai, kinesiskt, indiskt, spanskt osv... eller så äter vi ute på krogen. För att fira. :)

Varje kväll slinker det ner godis eller annat kolhydratstinnt.... *vad håller jag på med?*

Jag ursäktade vår dåliga mathållning till sonen (snart 18) som log och sa - "jag klagar inte". Idag kommer tjejerna till oss och nu känns det som om vi får rycka upp oss, ta oss i kragen och planera middagar, mat och inköp igen.
Vågen visar på plus 2 kg och det är jag väldigt nöjd med. Hade det varit för några år sedan hade plusset varit mycket mer. Det verkar som om kroppen har sansat sig i berg-och-dalbaneåkandet utan är mer restriktiv med att lägga på sig (och ibland gå ner det samma dess värre).
I förrgår kväll var jag törstig när jag gick och la mig. Men det var kallt och jag ville inte lämna den gosiga sängen. Tänkte " jag dricker imorgon när jag vaknar". Hela gårdagen gick till att dricka kaffe, middagen till att ta ett glas öl..... bara vätsedrivande....igår kväll (24 timmar efter jag hade känt törst) drack jag... Skärpning. Jag menar verkligen SKÄRPNING!!! Det är inte klokt hur jag missköter min stackars kropp. Nu ser jag att jag åter igen har en kaffemugg framför mig, så fort jag skickat detta inlägg ska jag ner och hälla upp en tillbringare med vatten - som ska drickas upp.


Innan klockan är 14 ska jag ha gjort en matlista för de närmsta dagarna.


Skrev jag STOLT i förra inlägget? Ja, nu sitter jag med rak rygg och ska återta mitt mat-liv, för när jag är där i kontrollen och fokusets land - ja då mår jag toppen och känner mig STOLT som en fjällskivling.

1 kommentar:

  1. Heja heja!
    Dessutom är stolt fjällskivling väldigt gott och nyttigt!
    Varför inför ni inte en där matkassen just nu, då slapp ni ju planera maten?

    SvaraRadera

Välkommen hit! En rad från dig betyder oerhört mycket för mig. TACK!