måndag 30 augusti 2010

Jag - en kolhydratsaddictI fredagskväll fick jag en underbar present av min väninna, en ny kokbok.

Jag, som äger mååång kokböcker, kan inte få nog, blev ju så glad! :)

Å den här boken är särskilt välkommen, den är utvecklad av en näringsspecialist som, på ett mycket logiskt och metodiskt sätt, beskriver veckans alla rätter i det att hon hjälper mig med att tänka till - vad som ska finnas i skafferiet - och vad av färskvaror som ska handlas in - inför varje vecka. Toppen!!!

Vi började vår matlaning enl. vår coach i lördags och så här såg matstunderna ut:

Lördag middag:
En liten räkaptitretare med avokado och rödlök och sedan Ört och vitlöksfylld kycklingfilé med rostade rotfrukter och soltorkadtomatröra till. Dessutom lite bonus: egengjord Ajvar.

På söndag blev det:
Lunch: Het kycklingssallad med rödbetor och örtvinägrett
och till kvällen fick det bli kräftor - vi hade ännu inte smakat dessa delikatesser och eftersom sonen fullkomligen älskar kräftor, såg vi vår chans att få sitta ner och snacka lite med vår snart vuxne familjemedlem. Han fyller 18 nu i höst...
Som för övrigt har växt igen. Igår fick han ställa sig mot vår mät-vägg och se, plus 4 cm sedan i början på sommaren!
Kräftmiddagen bjöd på en liten utsvävning: ett glas öl och en snaps och lite rostat GI-bröd - och se - en timme senare är kolhydratsmonstret i mig inte nådigt, utan får mig att gå till Ellas rum och sno lite godis för att sedan äta upp den sista oreosen från resan.... Det slår aldrig fel. Frångår jag och fyller på med kolhydrater - ja då får jag ett sug som inte går att stoppa. Så länge jag håller mig borta från bröd, pasta, ris och öl (godis och annat sockrigt oxå självklart) då fungerar min mathållning 100%.

Ja, det har blivit mycket matfokus i helgen, lite mysigt med planering, inköp och lite matlagning efter det.
På fredagkvällen kom några av våra nära vänner hem på ett (?) glas vin och lite ost. Lördagen bjöd på fin morgon med frukost på altanen och långläsning av DN. Inköp av mat och fix med det på eftermiddagen.
Kvällen bjöd på lite god mat och poolbad.
Söndagen inledde vi med en kalkonomelette och lite infärskryddade bär till frukost, därefter ett träningspass på Itrim. Lunchen blev vår goda sallad som sagt och på det en fika hos min bror som bor granne med oss. Eftermiddagen sprang iväg och helt plötsligt var det middagsdags och kräftpremiär.
Trötta stöp vi i säng igår - med lite kli i halsen - jag hoppas att det stannar där - vill inte bli sjuk.
Det händer kul saker i veckan, som jag berättar mer om senare.

1 kommentar:

  1. Så gott det ser ut!
    Jag hade tagit fram lax till middagen, nu skyndar jag ner i källaren för att tina upp en påse räkor också - mums så gott det ska bli! Vad det nu blir ;-9

    SvaraRadera

Välkommen hit! En rad från dig betyder oerhört mycket för mig. TACK!